Werken bij MediRisk

Over MediRisk

MediRisk in Utrecht is geen traditionele verzekeraar. Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid en werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Zo dragen we samen de kosten van medische aansprakelijkheid en stellen de verzekerbaarheid veilig.

Getalenteerde mensen

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement. Ons streven is het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

MediRisk is altijd op zoek naar getalenteerde mensen. Voor een open sollicitatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Open sollicitatie

Vacature Business Controller met brede inzetbaarheid

MediRisk heeft plek voor een controller die zich prima thuis voelt in een wat kleinere organisatie waarin eigen initiatief, zelfstandigheid en een brede inzetbaarheid zeer gewaardeerd worden. Je bent iemand die zich graag met verschillende processen bezighoudt.

Over MediRisk

MediRisk is de onderlinge verzekeraar van zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en patiëntveiligheid in Nederland. Wij werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Ook hebben wij andere zorgorganisaties, zoals zelfstandige behandelcentra, verpleeghuizen en GGZ instellingen als lid.

Samen met onze leden zorgen wij ervoor dat medische aansprakelijkheid goed verzekerd is en blijft. Dat doen we door medische aansprakelijkheidsclaims te behandelen en met menselijke maat de impact van een medische claim voor patiënt, zorgverlener en zorgorganisatie te beperken en innovatief de patiëntveiligheid te vergroten.

Ons team bestaat uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Ook werken er bij MediRisk preventie-adviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk daarbij aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata. Neem eens een kijkje op deze site. Dan krijg je een aardige indruk van ons werk.

Wat is je functie?

Controller bij MediRisk betekent veel verantwoordelijkheid maar ook veel ruimte voor je ambities en initiatieven. Je stelt de financiële rapportages op en adviseert op financiële onderwerpen.

Je coacht je finance collega’s bij inhoudelijke vragen en bij de periodieke afsluitingen. Je overziet de gehele planning en controlcyclus. Samen met het management ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de budgetten en ben je in de lead voor het opstellen van de forecast. Je weet besluitvormingsprocessen adequaat en proactief te ondersteunen met relevante informatie en levert zo een wezenlijke bijdrage aan het behalen van doelstellingen, zowel binnen MediRisk als richting de leden. Je rapporteert aan de manager Finance & Control en werkt nauw samen met de collega’s van finance en het actuariaat.

Wat ga je concreet doen?
– Verzorgen van de maand, kwartaal en jaarrapportages (boekwaarde en Solvency II)
– Analyseren en monitoren van en rapporteren over technische voorzieningen
– Opvolgen van bevindingen en bewaken overeengekomen resultaten
– Budgettering en forecasting
– Beheren van de gehele accountantscontrole
– Opstellen van ondersteunende analyses en rapportages ten behoeve van herverzekeraars
– Voorbereiden van VpB aangiften
– Mede zorgdragen voor de naleving van diverse beleidsstukken, waaronder inkoop- en uitbestedingsbeleid
– Ondersteunen bij business cases
– Adhoc analyses en verbetertrajecten
– Zorgdragen voor het opstellen en up-to-date houden van werkprocessen, goede financiële processen en voor de juiste controls

Wat vragen wij van jou?

Als controller ondersteun je de manager Finance & Control in de financiële sturing van MediRisk. Wij rekenen erop dat jij ons op een positief-kritische wijze uitdaagt en helpt anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast ben je ook resultaatgericht, gedreven in je werk en heb je een probleemoplossend vermogen. Je vindt het niet erg een tandje bij te schakelen als de situatie daar om vraagt.

Wij zoeken een controller die al enkele jaren op de teller heeft staan. Je bent een stevige en communicatief sterke persoonlijkheid. Naast voldoende kennis van en ervaring met controlling heb je minimaal HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een economische of bedrijfskundige achtergrond. Je brengt op een natuurlijke manier samenwerkingsverbanden tot stand en verbindt de verschillende disciplines met elkaar, met als doel een optimaal resultaat te realiseren. Je bent in staat op organisatieniveau te acteren met een goede balans tussen stevigheid en sensitiviteit. Daarnaast kun je helder en overtuigend je boodschap overbrengen. Kennis van en ervaring met de financiële dienstverlening, Solvency II, (her)verzekeringen en fiscaliteit is een pre.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende en uitdagende functie voor 38 uur per week in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Wij kennen ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand, een goede pensioenregeling, flexibele werktijden, de mogelijkheid om extra verlof te kopen en korting op financiële producten.

Meer informatie

Ilham el Hachimi, manager Finance & Control geeft je graag meer informatie over deze functie.
Bel 030 202 7231 of stuur een mail naar ilham.el.hachimi@medirisk.nl