Werken bij MediRisk

Over MediRisk

MediRisk in Utrecht is geen traditionele verzekeraar. Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid en werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Zo dragen we samen de kosten van medische aansprakelijkheid en stellen de verzekerbaarheid veilig.

Getalenteerde mensen

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement. Ons streven is het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

MediRisk is altijd op zoek naar getalenteerde mensen. Voor een open sollicitatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Open sollicitatie

Vacature (extern) Medisch adviseur kinderarts

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur kinderarts bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid verzekerbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten, evenals een aantal gelieerde klinieken en huisartsenposten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken zo’n vijfenvijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, advocaten, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als kinderarts. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit huis of vanuit ons kantoor in Utrecht.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met medisch adviseur Gerard de Zeeuw of met Gert Klay, manager Schadebehandeling (gert.klay@medirisk.nl), beiden bereikbaar via 030 202 72 00.

Vacature (extern) Medisch adviseur plastische chirurgie

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur plastische chirurgie bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als plastisch chirurg. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit ons kantoor of huis in Utrecht.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Gert Klay, manager Schadebehandeling, bereikbaar via 030 202 72 00 of Gert.Klay@medirisk.nl