Werken bij MediRisk

Over MediRisk

MediRisk in Utrecht is geen traditionele verzekeraar. Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid en werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Zo dragen we samen de kosten van medische aansprakelijkheid en stellen de verzekerbaarheid veilig.

Getalenteerde mensen

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement. Ons streven is het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

MediRisk is altijd op zoek naar getalenteerde mensen. Voor een open sollicitatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Open sollicitatie

Vacature (Junior) Data Scientist die zorg nog veiliger wil maken

Wil jij met datatoepassingen de zorg nog veiliger maken? Inzicht bieden waarom de kosten van medische aansprakelijkheidsclaims voortdurend stijgen? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een overzichtelijke, datagedreven organisatie in het hart van de zorg? MediRisk biedt je de kans om met jouw unieke inzichten en kennis de zorg nog veiliger én betaalbaarder te maken.  

MediRisk is een ‘Onderlinge’ van zorgorganisaties voor patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid. Dat houdt in dat de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk bijna 30 jaar geleden opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar en verzekerbaar te houden. Op dit moment is ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen bij MediRisk aangesloten. Daarnaast zijn ook andere zorgorganisaties aangesloten , zoals ZBC’s, huisartsenposten, diagnostische centra en GGZ instellingen. MediRisk werkt zonder winstoogmerk.

Samen met onze leden zorgen wij ervoor dat medische aansprakelijkheid goed verzekerd is en blijft. Dat doen we door innovatief de patiëntveiligheid te helpen vergroten en met menselijke maat de impact van een medische claim voor patiënt, zorgverlener en zorgorganisatie te beperken.

De informatie uit onze claimdatabase is daarbij van essentieel belang. Wij verwerken dit tot kennis, inzicht en praktische tooling voor onze leden én voor de interne bedrijfsvoering. Het data science team is daarmee de motor van de continue innovatie van MediRisk.

Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement.

Wat ga je doen?

  • Je levert heldere inzichten en creëert datagedreven producten (dashboards, apps) voor aangesloten zorgorganisaties en intern voor collega’s en management.
  • Je koppelt daarvoor data uit verschillende bronnen, zoals onze unieke claimsdatabase, patiëntendossiers en productiedata van ziekenhuizen en financiële data.
  • Je gebruikt statistische technieken, zoals predictive modelling, text mining en (un)supervised learning voor het analyseren van de data.

Minstens zo belangrijk is de vertaling van de behoefte van de gebruiker naar een technische oplossing en een juiste toepassing voor de gebruiker. Dat vergt kennis, creativiteit, lef en verbindend vermogen. Bij ons krijg je volop de ruimte om je kennis en kunde in de praktijk toe te passen. Je ontwikkelt je de komende jaren bij MediRisk tot een ‘complete’ data scientist. Vanzelfsprekend kun je daarbij altijd terugvallen op je ervaren collega’s die zorgen voor een ‘veilige omgeving’ om te leren.

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau en een (bijna) afgeronde studie met een technisch/kwantitatief profiel. Je kunt daarbij denken aan data science, econometrie, actuariaat, toegepaste wiskunde of statistiek. Maar ook Health economics kan een passende achtergrond zijn;
  • Je bent nieuwsgierig, accuraat, stressbestendig, flexibel en resultaatgericht;
  • Je bent bovengemiddeld geïnteresseerd in ontwikkelingen in de zorg;
  • Je hebt belangstelling voor statistische methoden en technieken, zoals textmining, regressie en clusteranalyse, predictive modelling, en voor data science tools zoals R, Python, Power BI, en/of SQL. Je bent bovendien in staat deze snel eigen te maken in de praktijk;
  • Je bent ondernemend, hebt lef en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Daarbij ben je leergierig en sta je open voor inzichten en feedback van anderen.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt volop mogelijkheden je te ontplooien binnen ons data science team. Onze ervaren data scientists  ondersteunen je daarbij. MediRisk kent ruime studie- en opleidingsmogelijkheden (je kunt hierbij denken aan de Post-doctorale Master Data Science), een dertiende maand en een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat je naar eigen keuze kunt inrichten. Je krijgt een goed salaris dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Je werkweek bedraagt minimaal 32 uur. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Theunis Schaafstra, Manager Ledenadvies via (030) 202 72 80 of Onno Dijt, Data Scientist via (030) 20 27 286.

Vacature (extern) Medisch adviseur kinderarts

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur kinderarts bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid verzekerbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten, evenals een aantal gelieerde klinieken en huisartsenposten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken zo’n vijfenvijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, advocaten, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als kinderarts. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit huis of vanuit ons kantoor in Utrecht.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met medisch adviseur Gerard de Zeeuw of met Gert Klay, manager Schadebehandeling (gert.klay@medirisk.nl), beiden bereikbaar via 030 202 72 00.

Vacature (extern) Medisch adviseur plastische chirurgie

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur plastische chirurgie bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als plastisch chirurg. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit ons kantoor of huis in Utrecht.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Gert Klay, manager Schadebehandeling, bereikbaar via 030 202 72 00 of Gert.Klay@medirisk.nl