Werken bij MediRisk

Over MediRisk

MediRisk in Utrecht is geen traditionele verzekeraar. Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid en werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Zo dragen we samen de kosten van medische aansprakelijkheid en stellen de verzekerbaarheid veilig.

Getalenteerde mensen

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement. Ons streven is het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

MediRisk is altijd op zoek naar getalenteerde mensen. Voor een open sollicitatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Open sollicitatie

Actuaris bij MediRisk (38 uur)

Als actuaris bij MediRisk werk je in één van de meest spannende branches binnen het schade-actuariaat, namelijk die van de medische aansprakelijkheid. Lijkt het je leuk om alle ins en outs en actuariële aspecten van dit vakgebied te leren kennen? En heb jij minimaal twee of drie jaar ervaring in het schade-actuariaat? Met meer dan 25 jaar historisch cijfermateriaal biedt MediRisk een uitdagende werkplek voor je!

Organisatie en team

MediRisk is de onderlinge verzekeraar van zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en patiëntveiligheid in Nederland. Wij werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Ook hebben wij andere zorgorganisaties, zoals zelfstandige behandelcentra, verpleeghuizen en GGZ instellingen als lid.

Naast jou werken er op het actuariaat van MediRisk drie actuarissen (waarvan één de actuariële functie vervult). Alle drie hebben zij zeer veel kennis van medische aansprakelijkheid en de unieke actuariële aspecten die samenhangen met deze branche.

Je werkt nauw samen met onze afdeling data science. MediRisk heeft intensief geïnvesteerd in de vastlegging van data. Daardoor zijn wij in staat om te werken met geavanceerde modellen die gebruik maken van claimkenmerken. Naast de meer traditionele actuariële modellen bieden deze predictive modellen op basis van claimkenmerken aanvullende inzichten die bij de inschatting van de ultieme schadelast en de pricing van grote waarde zijn. Meer en meer schuiven de werkzaamheden van de afdeling data science en actuariaat naar elkaar toe en jij kan daarbij een belangrijke rol spelen!

Verder werk je intensief samen met de finance afdeling, de afdeling risk management (de sleutelfunctie risk manager wordt eveneens vervuld door een actuaris), de afdeling schadebehandeling en de afdeling preventie.

Jouw rol

Wij zijn op zoek naar een actuaris die alle voorkomende actuariële werkzaamheden gaat vervullen die zich voordoen op de actuariële afdeling binnen het reeds bestaande team. Afhankelijk van je ervaring en groei hou je je zelfstandig of in nauwe samenwerking met een actuaris binnen het team onder andere bezig met:

– het prognosticeren van de ultieme schadelast met behulp van actuariële modellen;
– het berekenen van de technische voorzieningen (op boekwaarde grondslagen en BE/SII-grondslagen);
– het onderhouden en door-ontwikkelen van de actuariële (simulatie-)modellen;
– het uitvoeren van actuariële analyses ten behoeve van de jaarlijkse inkoop van het herverzekeringsprogramma en     het doorrekenen van alternatieve herverzekeringsprogramma’s;
– het uitvoeren van pricing-analyses;
– het ondersteunen bij maatwerk offertes;
– het uitvoeren van berekeningen ten behoeve van de ORSA.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende en uitdagende functie voor 38 uur per week in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Wij kennen ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand, een goede pensioenregeling, flexibele werktijden, de mogelijkheid om extra verlof te kopen en korting op financiële producten.

Geïnteresseerd?

Lijkt het je wat, actuaris bij MediRisk? Neem dan voor meer informatie contact op met Ebbo van Gelderen, algemeen directeur, bereikbaar op (030) 202 72 91 en via ebbo.van.gelderen@medirisk.nl

Medewerker marketing & events bij MediRisk (36 – 38 uur)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste aanpakker, voor een functie in een speelveld dat er echt toe doet: patiëntveiligheid bij zorgorganisaties. Jij bent onderdeel van een inspirerend team dat zich op dit onderwerp wil onderscheiden. Jij gaat dit team helpen door te fungeren als eerste aanspreekpunt voor het op te richten Platform Patiëntveiligheid en achter de schermen de logistiek, organisatie en communicatie te regelen.

Wie zijn wij?

MediRisk is een onderlinge van zorgorganisaties voor patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid in Nederland. Wij werken zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten. Daarnaast verzekeren wij ook andere zorgorganisaties, zoals ZBC’s, huisartsenposten, diagnostische centra en GGZ instellingen.
Samen met onze leden zorgen wij ervoor dat medische aansprakelijkheid goed verzekerd is en blijft. Dat doen we door innovatief de patiëntveiligheid te helpen vergroten en met menselijke maat de impact van een medische claim voor patiënt, zorgverlener en zorgorganisatie te beperken.

Daarbij hanteren wij een andere kijk op veiligheid – Safety-II – dan de afgelopen jaren gangbaar was. Een gedachtegoed dat wij in 2017 mede-introduceerden in de Nederlandse zorg en inmiddels een belangrijke pijler vormt in het nationale programma om de patiëntveiligheid te verbeteren. Alles draait daarbij om te leren van de dagelijkse praktijk.

Wat ga je concreet doen?

Als Medewerker marketing & events heb je een veelzijdige functie.
Het goed laten functioneren van het kennisplatform en het onderhouden van contacten met de netwerkpartijen die deelnemen aan het kennisplatform (bijvoorbeeld leveranciers, 2e schil trainers, kennispartijen) behoren tot je werkzaamheden.
Bij jou komen de vragen binnen van leden en overige geïnteresseerden op het gebied van Safety-II. Jij kan deze beantwoorden of indien nodig doorverwijzen binnen MediRisk.
Je organiseert en coördineert de events (fysiek en online) zoals: symposia, kennissessies en trainingen. Dit betekent dat je het aanbod van de events, de aanmeldingen, de planning en de aanwezigheid beheert, maar ook het administratieve proces hier omheen.
Je helpt bij het maken van presentaties, trainings-en promotiemateriaal en werkt offertes uit voor grotere opdrachten .
Daarnaast onderhoud je de contacten met de pool aan 2e schil trainers. In overleg met het team Medisch Risicomanagement en de trainers, plan jij de trainingen en de trainers in. Indien nodig leg jij de contacten met de eventlocaties en stem jij met hen de benodigde faciliteiten voor het event af. Voor de grotere events (ook online) ben jij de organisator ter plekke die zorgt dat zaken achter de schermen soepel verlopen.

Wat breng je mee?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die proactief meedenkt en ook onder tijdsdruk secuur werk aflevert. Als Medewerker marketing & events ben je een verbinder. Het geeft jou energie om anderen te ontzorgen en je neemt verantwoordelijkheid voor de taken die je oppakt. Je hebt hands-on en hebt een praktische instelling. Je vindt het prettig als zaken onder controle en tot in de puntjes geregeld zijn. Je werkt graag en goed samen met collega’s.
Je kunt goed plannen en organiseren, bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk) en bent flexibel. Daarbij speel je makkelijk in op onverwachtse zaken door altijd te denken in oplossingen; “als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan” is een uitspraak die jouw op het lijf geschreven is.
Je hebt een HBO werk -en denkniveau. Je bent digitaal vaardig, je kent de wereld van social media en je weet deze creatief toe te passen. Daarnaast beheers je de programma’s van o.a. Microsoft Office uitstekend.

Wat bieden wij jou?

Een prettige, informele werksfeer waar de menselijke maat leidend is en verbinding, vertrouwen en vakmanschap belangrijke waarden zijn. Er is een grote betrokkenheid van alle collega’s bij het werk wat we doen en bij de mensen voor wie we het doen.
Een mooie startfunctie waar je na je HBO opleiding (bijvoorbeeld Hotelschool of marketing richting) veel kunt leren.
Een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een verlenging voor onbepaalde tijd.
Een aantrekkelijk marktconform salaris en goede secundaire regelingen zoals dertiende maand, vakantiegeld en goede pensioenregeling.
Het betreft een (fulltime) functie voor 36-38 uur.

Meer informatie over de functie? Solliciteren?

Neem contact op met Theunis Schaafstra, manager Ledenadvies en Medisch Risicomanagement, via 06-103 70 748. Aan hem kun ook je sollicitatie richten in de vorm van een korte motivatiebrief en een CV, via theunis.schaafstra@medirisk.nl

Vacature (extern) Medisch adviseur kinderarts

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur kinderarts bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid verzekerbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten, evenals een aantal gelieerde klinieken en huisartsenposten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken zo’n vijfenvijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, advocaten, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als kinderarts. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit huis of vanuit ons kantoor in Utrecht.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met medisch adviseur Gerard de Zeeuw of met Gert Klay, manager Schadebehandeling (gert.klay@medirisk.nl), beiden bereikbaar via 030 202 72 00.

Vacature (extern) Medisch adviseur plastische chirurgie

Wil jij je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Vind je het boeiend om naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage te leveren aan de behandeling van medische claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan als medisch adviseur plastische chirurgie bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat haar klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. Je brengt daarover schriftelijk en mondeling advies uit aan onze schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten voor hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de betrokken arts. Je specifieke medische kennis is ook erg welkom bij ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als plastisch chirurg. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheid en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur op afroep, voor overleg en dossierbespreking tegen een vast uurtarief beschikbaar voor werk vanuit ons kantoor of huis in Utrecht.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Gert Klay, manager Schadebehandeling, bereikbaar via 030 202 72 00 of Gert.Klay@medirisk.nl