De praktische gevolgen voor aansprakelijkheid en patiëntveiligheid

MediRisk coronasupport

De coronacrisis heeft een grote impact op de zorginstellingen. De acute nood is inmiddels verdwenen, maar de druk blijft groot. De crisis heeft het werk in de zorginstellingen aardig op zijn kop gezet. Medisch personeel werd ingezet op afdelingen waar zij normaal niet werkzaam zijn. Werktijden werden opgerekt. Zorgpersoneel was voor meer patiënten verantwoordelijk dan gebruikelijk. In veel ziekenhuizen werd de reguliere zorg teruggebracht tot alleen acute noodgevallen. Dit alles zal waarschijnlijk ook zijn weerslag vinden in het risico op schade en medische claims.

Omdat wij ervan overtuigd zijn, dat we alleen samen met onze leden het verschil kunnen maken, hebben wij dit coronadossier samengesteld. Hierin vindt u alle relevante informatie over aansprakelijkheid en patiëntveiligheid, richtlijnen, belangrijke nieuwsbronnen en een FAQ pagina. Wij houden het dossier up to date met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.

Heeft u tips of wilt u iets onder de aandacht brengen? Graag! Stuur een e-mail naar info@medirisk.nl. Dan gaan wij ermee aan de slag.

Hieronder kunt u een keuze maken uit de verschillende thema’s.

Corona, aansprakelijkheid en patiëntveiligheid

Corona en aansprakelijkheid

Corona en patiëntveiligheid