De gevolgen van COVID-19 in het ziekenhuis

Webinar IV Hoe monitor je de impact van COVID-19?

Terugkijken MediRisk Webinar IV: Hoe monitor je de impact van COVID-19?

‘De gevolgen van uitgestelde zorg zijn lastig in kaart te brengen’, zei Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij was samen met Theunis Schaafstra van MediRisk te gast bij dit laatste deel van de MediRisk Webinar reeks. Heeft u de webinar gemist? Of wilt u het nog een keer bekijken of delen met collega’s? U kunt de webinar terugkijken via onderstaande knop.

In het najaar hopen wij te starten met een nieuwe reeks webinars. Wij houden u hierover op de hoogte.


Terugkijken webinar IV


Hoe monitor je de gevolgen van COVID-19 binnen het ziekenhuis. Wat kun je met deze data tijdens de Corona crisis en geeft het ook antwoorden voor het opstarten van de reguliere zorg?

In dit webinar deelt Peter van de Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn ervaring met het realtime ‘Covid-Dashboard’ dat kort na de corona-uitbraak werd opgestart voor het corona-commandoteam. Het dashboard geeft onder andere informatie over de beddencapaciteit, het aantal geteste en besmette patiënten en de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen. Theunis Schaafstra van MediRisk geeft een inkijkje in de MediRisk Corona Impact Monitor en staat stil bij de mogelijke gevolgen voor de medische aansprakelijkheid.

Webinar De impact van COVID-19 op de zorg, hoe te monitoren?
Donderdag 9 juli 2020 – 16:00 – 17.00 uur CEST
Sprekers: Peter van der Meer, voorzitter raad van bestuur Albert Schweitzer en Theunis Schaafstra, manager Medisch Risicomanagement MediRisk

Peter van der Meer, bestuursvoorzitter Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz)

Peter van der Meer werd op 1 oktober 2015 bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz). Tot die datum was hij vice-voorzitter van de raad van bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Voor het OLVG was hij bestuurder bij Medisch Centrum Haaglanden. Oorspronkelijk is hij opgeleid in de accountancy en behaalde hij zijn doctoraal informatiemanagement aan de Universiteit Nyenrode.

Theunis Schaafstra, manager Medisch Risicomanagement MediRisk

Theunis is sinds 2012 manager bij MediRisk. Hij is hier verantwoordelijk voor Medisch Risicomanagement en Ledenadvies. Daarbij is hij een van de drijvende krachten achter de transformatie die MediRisk doormaakt van een traditionele onderlinge verzekeraar naar een innovatieve kennisorganisatie voor patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid. Een moderne Onderlinge gericht op het verbinden van zorgorganisaties met kennis en data om te leren en te verbeteren. Theunis werkte eerder 14 jaar lang voor Achmea in diverse leidinggevende functies. Werkte tussen 2008 en 2011 in Griekenland, om daar de strategische transformatie van de Griekse zorgverzekeraar Interamerican te begeleiden.