Krijgen we straks de zorgverlenerscrisis?

Webinar III COVID-19 en de impact op zorgverleners

Terugkijken MediRisk Webinar III: COVID-19 en de impact op zorgverleners

‘De stoere krijgers hebben nu ook even rust nodig’, zei dr. Kris Vanhaecht, KU Leuven tijdens de presentatie van zijn meest recente onderzoek over de impact van de coronacrisis op zorgverleners. Hij was samen met professor dr. EVELINE DE BONT voorzitter raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis te gast bij MediRisk Webinar III. Heeft u de webinar gemist? Of wilt u het nog een keer bekijken of delen met collega’s? Dat kan via de knop hieronder.
Gratis aanmelden voor de laatste MediRisk Webinar (Hoe monitor je de impact van COVID-19?) kan hier


Terugkijken webinar


In dit webinar deelt Kris Vanhaecht, onderzoeker aan de KU Leuven en betrokken bij het landelijk leernetwerk peer support, zijn data over de effecten van de corona crisis op zorgverleners. Zijn zorgverleners na een periode – waar alle zeilen bijgezet moesten worden – nog voldoende weerbaar om ook de reguliere zorg weer op te starten? Wat hebben zorgverleners meegemaakt en wat doet het met ze?

Eveline de Bont deelt haar ervaringen met de impact op zorgverleners en ondersteunend personeel ten tijde en na de COVID-19 piek periode.

Webinar COVID-19 en de impact op zorgverleners
Dinsdag 30 juni 2020 – 16:00 – 17.00 uur CEST
Sprekers: Kris Vanhaecht, onderzoeker aan de KU Leuven en professor dr. Eveline de Bont voorzitter raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Zij is opgeleid tot kinderoncoloog en hoogleraar kindergeneeskunde bij het UMCG.

Kris Vanhaecht, hoofddocent Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid KU Leuven

Kris Vanhaecht werkt als hoofddocent aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KULeuven. Hij is in Nederland verbonden aan het leernetwerk peer support. Hij doet onderzoek naar second victims en hij pleit voor een adequate psychische ondersteuning van zorgverleners na ernstige gebeurtenissen.

Professor dr. Eveline de Bont is sinds 2017 voorzitter raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Zij is opgeleid tot kinderoncoloog en hoogleraar kindergeneeskunde bij het UMCG. In het ziekenhuis werd direct na het uitbreken van de coronacrisis een Mental Support Team opgericht. De uitdaging was om specifieke mentale ondersteuning naast die aan patiënten ook aan zorgverleners en ondersteunend personeel een goede plek te geven.

In dit webinar deelt Eveline de Bont haar ervaringen met de impact op zorgverleners en ondersteunend personeel ten tijde en na de COVID-19 piek periode.