Wat zijn de gevolgen voor de zorgverlening en de patiënt?

Webinar II COVID-19 en de impact op patiënten

Terugkijken MediRisk Webinar II: COVID-19 en de impact op patiënten

‘Het gaat niet om het digitaliseren van zorg maar om het verbeteren van zorg’, zei Wilhelmina Ziekenhuisbestuurder Suzanne Kruizinga die samen met Heleen Post van de Patiëntenfederatie te gast was bij het MediRisk Webinar COVID-19 en de impact op patiënten. Heeft u de webinar gemist? Of wilt u het nog een keer bekijken of delen met collega’s? Dat kan via de knop hieronder.
Gratis aanmelden voor de laatste MediRisk Webinar (Hoe monitor je de impact van COVID-19?) kan hier


Terugkijken webinar


De afgelopen maanden waren niet alleen traumatisch voor coronapatiënten maar ook niet coronapatiënten krijgen te maken met emotionele vraagstukken vanwege uitgestelde zorg. Wat zijn de gevolgen voor de zorgverlening en de patiënt? Hebben we hier zicht op? Hoe betrek je de patiënt en familie bij de afwegingen van wel/niet behandelen wel/niet uitstellen? Wat betekent dit voor je klacht en claimafhandeling?

In dit webinar deelt bestuurder Suzanne Kruizinga van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen haar ervaringen van de afgelopen maanden. In het Wilhelmina ziekenhuis zijn in de beginfase van de crisis patiënten uit Brabant overgenomen. In die periode werd 70% van de reguliere zorg uitgesteld.

Heleen Post van de Patiëntenfederatie Nederland gaat in op het onderzoek onder 7.400 respondenten van juni 2020 met de titel ‘Weer ziekenhuiszorg na de coronacrisis’

Webinar COVID-19 en de impact op patiënten
Dinsdag 23 juni 2020 – 16:00 – 17.00 uur CEST
Sprekers: Suzanne Kruizinga, lid RvB Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Heleen Post, lid van het management van Patiëntenfederatie Nederland

Suzanne Kruizinga, lid RvB Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Suzanne Kruizinga begon haar loopbaan als arts-assistent in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Daar werkte ze van 2003 tot 2007 als spoedeisendehulparts en van 2007 tot 2012 als hoofd van de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care. Vervolgens was ze drie jaar Medisch Hoofd bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei. In 2015 maakte ze de overstap naar CNV Connectief. Sinds november 2017 is zij lid Raad van Bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Heleen Post, lid van het management van Patiëntenfederatie Nederland

Heleen Post is lid van het management van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiënten- en consumentenorganisaties. Naast haar functie bij de Patiëntenfederatie bekleedt Heleen verschillende bestuurlijke functies. Zij neemt deel aan diverse bestuurlijke overleggen, adviesorganen en commissies in de curatieve zorg. Zo is zij vice voorzitter van het patiëntveiligheidsprogramma Tijd voor Verbinding en voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik. Voorafgaande aan haar huidige functie heeft Heleen Post gewerkt als management consultant bij Twynstra Gudde. Daarvoor was zij werkzaam als advocaat.