Op zoek naar de menselijke maat in een complexe wereld

MediRisk Jubileumcongres Update!

Het Medirisk Jubileumcongres Beter door Vertrouwen  – op zoek naar de menselijke maat in een complexe wereld op 21 april 2022 in Tivoli Utrecht komt steeds dichterbij. Graag delen wij met u de actuele stand van zaken via deze congresupdate. Nog niet ingeschreven? Wellicht helpt de update u alsnog over de streep.

Hoe blijf je flexibel in een wereld die steeds complexer wordt? Ook in de wereld van patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid wordt een steeds groter beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van professionals en organisaties.

Onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras laten toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland hun licht schijnen over zaken als complexiteit en leiderschap, flexibiliteit en vertrouwen en een beter begrip van de dagelijkse praktijk. Ook delen enkele zorgorganisaties uit de Onderlinge MediRisk hun ervaringen op het gebied van Safety-II en klacht- en claimbehandeling.

Met bijdragen o.a. de volgende topsprekers en experts:

Marcel Levi, hoogleraar geneeskunde Amsterdam UMC
Marit de Vos, gynaecoloog i.o., post onderzoeker, Safety-II expert
Sidney Dekker, professor, expert safety & human errors (digitaal)
Freek Peters, hoogleraar contextueel leiderschap
Geeke Feiter van Heuvelen, directeur Verbond van Verzekeraars
Oswald Nunes, advocaat Tuchtrecht & aansprakelijkheid KBS
Roland Friele, directeur Nivel, hoogleraar Tranzo
Brent Sutton, Podcast Host Safety FM – The Practice of Learning Teams (digitaal)

Veelzijdig en inhoudelijk

Het programma is veelzijdig en inhoudelijk. Behalve een aantal plenaire sessies kunt u in de ochtend en middag deelnemen aan maar liefst acht verdiepende deelsessies.

Voor wie?

Het programma is zeker interessant voor beleidsmakers en management. Maar ook zorgverleners uit diverse disciplines zijn gebaat bij een andere kijk op veiligheid.

Het congres heeft ook deelsessies die juist voor klachtenfunctionarissen, schadecontactpersonen en kwaliteitsadviseurs van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Safety-II vraagt om een andere manier van vragenstellen of introduceert nieuwe methodes zoals Learning Teams.

Korting voor snelle beslissers

Deelname voor leden & studenten € 295.

Deelname voor niet-leden € 495.

Accreditatie voor klachtenfunctionarissen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en medisch specialisten is aangevraagd. Ook bij Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts is accreditatie aangevraagd.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van het congres brengen wij € 200,00 in rekening. Bij annulering 2 weken of korter voor aanvang van het congres brengen wij het volledige bedrag in rekening.

Indien een collega het ticket overneemt dan brengen wij geen kosten in rekening. Deze wijziging moet voorafgaand aan het congres zijn doorgegeven via infocongres@medirisk.nl