MediRisk inhouse advocatenteam

Ons inhouse advocatenteam bestaat uit Marlous van Gool en Anika Mulder. Zij staan pal voor de belangen van u als zorgverlener, maar verliezen daarbij de belangen van de patiënt niet uit het oog. Zij werken nauw samen met onze juridische professionals. Het dagelijks werk omvat onder andere:

  • het voeren van juridische procedures en het vertegenwoordigen van cliënten in rechtbanken en andere geschilleninstanties;
  • adviseren en vertegenwoordigen van zorgprofessionals bij medische aansprakelijkheidskwesties;
  • fungeren als sparringpartner bij complexe juridische vraagstukken;
  • mediation

Anika en Marlous zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (“LSA”). Alleen de ruim 300 advocaten die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de Vereniging LSA, mogen zich LSA Letselschade Advocaat noemen. Ook hebben zij de LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade gevolgd. Doelstelling van deze opleiding is ervoor te zorgen dat advocaten met ervaring op het gebied van personenschade zich ontwikkelen tot specialisten in het personenschaderecht.

Mr. Marlous van Gool

Marlous is één van de twee advocaten van MediRisk. Na een aantal jaren in de commerciële advocatuur gewerkt te hebben, begon zij in 2011 als schadebehandelaar bij MediRisk. Omdat het (advocaten)bloed kruipt waar het niet gaan kan, is zij in 2015 samen met twee andere voormalige advocaten opnieuw als advocaat beëdigd en gestart als advocaat in dienstbetrekking van MediRisk. In die hoedanigheid staat Marlous nu inmiddels al vele jaren met veel passie zorginstellingen en hun medewerkers in- en buiten rechte bij.

Mr. Anika Mulder

Na een aantal jaren als advocaat werkzaam te zijn geweest op de Zuidas bij Baker & McKenzie, heeft Anika de overstap naar MediRisk gemaakt. Samen met Marlous heeft zij het interne advocatenkantoor bij MediRisk opgezet. Bij MediRisk staat Anika met passie en compassie zorginstellingen en zorgverleners bij letselschadezaken bij, zowel in- als buiten rechte. Haar drijfveer is daarbij om de impact van een medisch incident voor een patiënt, zorgverlener en zorginstelling zo klein mogelijk te houden.