Samen verzekerd met andere huisartsenposten.

HAP-collectief

MediRisk werkt anders dan een traditionele verzekeraar. In samenwerking met de huisartsenposten hebben wij het HAP-collectief ontwikkeld. Dit is een verzekeringsvorm waarbij uw huisartsenpost zich samen met andere huisartsenposten kan verzekeren. In het collectief dragen we samen de risico’s. Daardoor blijft de financiële impact beperkt.

We doen meer dan verzekeren alleen. Onze juridische adviesdienst ondersteunt bij capaciteitstekort en specifieke vraagstukken. MediRisk is hét expertiseinstituut in de zorg als het gaat om een andere benadering van patiëntveiligheid. Bij een impactvolle gebeurtenis gaan wij uit van een herstelgerichte benadering, zodat de impact op op patiënt, familie en zorgverlener zo klein mogelijk is.

 

Wilt u meer weten over onze unieke HAP benadering?

Neem direct contact op met Arno van der Werk, relatiemanager ledenadvies.

arno.van.der.werk@medirisk.nl | 06 45 77 59 81

 

Of vul het contactformulier in, wij nemen contact met u op.

 


Neem contact met mij op

Waar kunnen we mee helpen?

Vast team specialisten, korte lijnen

Uw HAP-collectief heeft een eigen team van ervaren juristen, medici en adviseurs veiligheid die makkelijk telefonisch benaderbaar zijn.

Parapludekking

Bij MediRisk weet u precies wie, wat en waar verzekerd is. Onze aansprakelijkheidsverzekering biedt een parapludekking. Iedereen die voor uw organisatie werkt is verzekerd voor beroeps-, bedrijfs- en werkgeversaansprakelijkheid. Deze primaire dekking geldt zowel intra- als extramuraal.

Safety-II

Ons expertisecentrum patiëntveiligheid is gebaseerd op het gedachtegoed van Safety-II. Dit betekent dat we leren van de praktijk en van elkaar om de veiligheid te verbeteren. Van onze adviseurs mag u het volgende verwachten:

  • advies bij vraagstukken over kwaliteit, veiligheid en herstelgerichte zorg
  • leren-en-delen programma’s voor leden
  • trainingen over patiëntveiligheid
  • klankbordgroepen voor huisartsenposten
  • webinars over kwaliteit en veiligheid

 

Ik wil meer weten