Basistraining Safety-II MediRisk 7 december 2021

Op 7 december 2021 geven wij de online basistraining Safety-II. Inschrijven kan vanaf 7 oktober via de knop onderaan deze pagina.

Waarom kan Safety-II een aanvulling zijn op de huidige denkwijze over patiëntveiligheid? Waarom is leren van de dagelijkse praktijk zo belangrijk? Onze adviseurs medisch risicomanagement brengen u in één dagdeel de basisprincipes bij over het Safety-II gedachtegoed tijdens de Basistraining Safety-II.

Safety-II is een nieuwe kijk op patiëntveiligheid. Het is een zienswijze die tegelijkertijd in de industrie, luchtvaart en in de gezondheidszorg met enthousiasme is ontvangen. De nieuwe aanpak heeft oog voor de voortdurend veranderende complexiteit van processen en de rol van professionals bij het behalen van gewenste uitkomsten.

Tijdens de training gaan wij onder andere in op de beperkingen die het leren van fouten met zich meebrengt en ontdekken we samen de kansen die ontstaan wanneer je leert van wat goed gaat. Ook ervaren we waarom het zo belangrijk is de dagelijkse praktijk centraal te stellen en met zorgverleners in gesprek te gaan.

Meer informatie of heb je vragen? Op deze pagina vind je de meeste antwoorden. Je kan ook een mail sturen naar preventie@medirisk.nl
Verhinderd? In 2022 geven wij deze training weer. Data worden binnenkort bekend gemaakt.

Benieuwd naar ons complete trainingsoverzicht? Bekijk dan de MediRisk Trainingskalender 2021.
MediRisk Trainingskalender 2021