Internationale trends volgen en eigen data verrijken met informatie uit andere landen

Deelname MediRisk in Data Sharing Project MPL Association

De directie van MediRisk heeft onlangs officieel de deelname aan het Data Sharing Project (DSP) van de MPL Association bekrachtigd. MediRisk is daarmee de eerste Europese deelnemer aan het programma. Het programma brengt geaggregeerde data van MPL leden bijeen voor onderzoek. Ook speelt het programma een rol in en het onderkennen van trends in de claimontwikkeling, waarbij het medisch risicomanagement en patiëntveiligheid verbeterd kan worden. Bij geaggregeerde data wordt informatie verzameld over bepaalde groepen, gebaseerd op specifieke variabelen zoals leeftijd, beroep of inkomen.

Innovatie

Met deze deelname zetten wij grote stappen op het gebied van kennis van medisch aansprakelijkheid en patiëntveiligheid. Participatie in het DSP van MPL, waar MediRisk al jaren lid van is, geeft de mogelijkheid om internationale trends te volgen en de eigen data te verrijken met informatie uit andere landen. Daarmee kunnen wij onze leden nog beter voorzien van de laatste inzichten rondom risicomanagement, vroegtijdig anticiperen op claimontwikkelingen en onze dienstverlening blijven innoveren.

Informatie vertalen

Het tot stand brengen van de samenwerking is een langdurig traject geweest. Met name de privacyaspecten hebben veel tijd gevergd. Belangrijk was en is dat er nooit tot “persoonsgegegevens’ gekwalificeerde data wordt uitgewisseld.

MPLA heeft grote belangstelling voor de wijze waarop MediRisk inzichten vertaalt naar de dagelijkse praktijk bij de aangesloten zorgorganisaties.

Meer informatie via onderstaande link:

https://www.mplassociation.org/data-sharing-project

The Data Sharing Advisory Committee (DSAC) is comprised of multi-disciplinary individuals from DSP participating member companies who gather biannually to discuss various aspects of the Data Sharing Project (DSP).