Nieuwe bestuurder vergroot financiële slagkracht

Klaas Johan Roffel nieuw lid raad van bestuur MediRisk

Klaas Johan Roffel start per 1 maart als lid raad van bestuur bij MediRisk. Op dit moment is Roffel Manager Planning & Control, Financiën en Inkoop bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Roffel geeft door zijn achtergrond meer financiële slagkracht aan de directie van MediRisk, die verder bestaat uit voorzitter raad van bestuur Arnoud van Schaik.

Peter Langenbach, voorzitter raad van commissarissen MediRisk is blij met de komst van Roffel: “Klaas Johan Roffel is een verbindend leider. Hij is open minded, gericht op de inhoud en besluitvaardig. Daarbij achten wij hem zeer goed in staat om als meewerkend voorman leiding te geven. Uiteraard is er sprake van een goede match tussen Klaas Johan en Arnoud. Zij vullen elkaar mooi aan qua kennis en ervaring, waarbij Klaas Johan financiële kennis toevoegt, en Arnoud jurist is.

Met zijn kennis en ervaring in de verzekeringsbranche én binnen zorginstellingen slaat Klaas Johan een mooie brug tussen de Onderlinge MediRisk, de verzekeraar voor medische aansprakelijkheid en ziekenhuizen, GGZ en huisartsenposten.”
Klaas Johan Roffel werkte eerder bij ABN-AMRO/Delta Lloyd en de Goudse Verzekeringen. Ook was hij financieel directeur bij diverse zorginstellingen. Behalve de gedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele bedrijfsvoering, wordt Roffel verantwoordelijk voor Finance, Risk en IT.

Roffel: “Ik zie MediRisk als een toonaangevende en innoverende onderlinge verzekeraar die samen met haar leden medische aansprakelijkheid verzekerbaar houdt en de impact van een eventuele claim wil beperken. Mijn motivatie om me hiervoor in te zetten komt voort uit mijn ambitie om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in Nederland en om de patiëntveiligheid bij onze leden te verhogen. Samen met alle medewerkers, de leden en andere stakeholders van MediRisk zet ik hier graag mijn schouders onder”.