Niet alleen beleid formuleren maar ook medewerkers involveren

Compliance Officer 2e lijn

Wij zoeken een compliance officer die niet alleen beleid formuleert, maar medewerkers ook involveert. Iemand die de brug weet te slaan tussen theorie en praktijk en niet bang is om zelf het initiatief te nemen. Lijkt dit je wat? Kom dan eens praten.

Wie zijn wij?
MediRisk is een onderlinge verzekeraar van zorgorganisaties voor patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid, gevestigd in Utrecht. Wij werken zonder winstoogmerk. Bij ons zijn de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden). Op dit moment is ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen bij MediRisk aangesloten. Daarnaast zijn ook andere zorgorganisaties aangesloten, zoals ZBC’s, huisartsenposten, diagnostische centra en GGZ instellingen.

Wij zijn een nichespeler op het gebied van medische aansprakelijkheid met veel hoog opgeleide professionals met specialistische kennis. De lijnen zijn kort en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Daarmee komt ook veel verantwoordelijkheid. Samenwerken staat centraal bij MediRisk.

Wat ga je doen?
Wij zijn bezig met een verdiepingsslag op het gebied van ons interne compliancetoezicht. Onze nieuwe senior/medior compliance officer gaat dit toezicht nog meer toekomstbestendig inrichten.

Als 2de lijns compliance officer ben je verantwoordelijk voor alle aspecten ten aanzien van integriteit:

 • je ontwikkelt en redigeert relevant beleid, stelt het compliancejaarplan op en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan;
 • je bewaakt de naleving van de verschillende aspecten conform het jaarplan (op basis van monitoring en SIRA op verschillende onderwerpen) en geeft de directie gevraagd en ongevraagd advies over compliance-aspecten van de organisatie;
 • je adviseert medewerkers en organiseert awareness-sessies;
 • je houdt de ontwikkelingen van relevante wet- en regelgeving bij en informeert de organisatie pro-actief over impactvolle ontwikkelingen.

Het gaat om een vaste aanstelling op basis van 32-40 uur per week (0,8-1,0 fte). Je rapporteert aan de directie en je hebt een rechtstreekse lijn naar de raad van commissarissen.

Wat vragen wij van jou?

 • Een universitaire opleiding, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding dan wel HBO opleidingsniveau.
 • Aantoonbare werkervaring in functies waarbij interne beheersingsvraagstukken een dominante rol spelen, aangevuld met vaktechnische opleidingen en natuurlijk volg je de ontwikkelingen op het vakgebied.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de verzekeringssector.
 • Je bent gecertificeerd compliance professional of bereid dit te worden.
 • Gedegen kennis van compliance en internal control methodes.
 • Inlevingsvermogen en relatiegericht.
 • Sterke communicatieve vaardigheden; je bent in staat om zowel op inhoud als op proces de verbinding te maken en kennis binnen de organisatie over te brengen.
 • Je bent een geschikte gesprekspartner voor zowel de directie als de collega’s.
 • Uitstekende analytische vaardigheden.

Welke competenties heb je?
Je bent klantgericht, analytisch, proactief en goed georganiseerd. Ook werk je goed samen met collega’s binnen het bedrijf. Je bent goed in staat om je onafhankelijk oordeel en mening over het voetlicht te brengen, en bent daarmee een goede gesprekspartner op alle niveaus. Praktisch, betrouwbaar en integer zijn is vanzelfsprekend voor je.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende functie in een omgeving die zich kenmerkt door hoge kwaliteit en veel eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt volop mogelijkheden om je te ontplooien. MediRisk kent ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand en een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat je naar eigen keuze kunt inrichten. Je krijgt een goed salaris dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Je werkweek bedraagt minimaal 32 uur. Het werk vindt voor een groot deel plaats- en tijd-onafhankelijk plaats. Thuiswerken in combinatie met kantoorwerk is gebruikelijk. Tot slot: een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces

Meer informatie en solliciteren?
Bel Arnoud van Schaik, directeur voor meer informatie via (030) 202 72 90.
Solliciteren met CV en motivatie kan via onderstaande knop.

 

Solliciteren