Masterclass Restorative Just Culture november & december 2022

Registreren masterclass

Na een geslaagde pilot in juni/juli vindt op 24 en 25 november en op 1 en 2 december 2022 de tweede vierdaagse masterclass Restorative Just Culture. Deze masterclass is een must voor iedereen die echt verder wil komen met het herstel van vertrouwen nadat er iets mis is gegaan – voor jezelf, het slachtoffer en de organisatie. Aan te bevelen voor onder andere teamleiders, management, vakgroepvoorzitters. De masterclass is exclusief ontwikkeld voor MediRisk door professor Sidney Dekker.

Tijdens de vierdaagse masterclass presenteren wij het gedachtegoed achter deze nieuwe aanpak: hoe u dit toepast en hoe u dit in uw organisatie verankert. Het programma omvat presentaties, groepswerk en uitgebreide rollenspellen om de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Om de interactie te bevorderen, is het aantal deelnemers beperkt tot 12 personen.

Deze masterclass is exclusief ontwikkeld voor MediRisk door Sidney Dekker in samenwerking met Blue Wave Consultancy en wordt in het Nederlands gegeven.

Voor wie?

We richten ons op teamleiders die leiding geven aan zorgpersoneel en vakgroepvoorzitters. Daarnaast verwelkomen we ook managers die de vruchten willen plukken van de nieuwe aanpak en stafmedewerkers vanuit HR of Kwaliteit en Veiligheid. Gezien de aard van de training is het geen probleem als deze groepen gemengd aanwezig zijn. MediRisk richt zich in eerste instantie op de zorgsector maar deelnemers uit aanverwante sectoren zijn ook welkom.

Door wie?

De masterclass wordt gegeven door Nico Kaptein, Robert Jan de Boer en een afgevaardigde van Mersey Care uit Liverpool.

Nico houdt zich bezig met incident- onderzoek en strategisch advies in veiligheid en beveiliging.
Robert Jan is lector veiligheidsmanagement aan SDO Hogeschool (sdo-hogeschool.nl) en managementadviseur op het gebied van veiligheid en operational excellence. Mersey Care heeft met Restorative Practice een cultuur-omslag teweeg gebracht binnen de organisatie.

Praktische informatie & aanmelding

Deze masterclass vindt plaats op 24, 25 november, 1 en 2 december 2022. De volgende editie staat gepland op

• 9, 10, 23 en 24 maart 2023

De investering voor deze masterclass is € 1850,= ex btw voor leden en € 2350,= ex btw voor niet-leden en is exclusief eventuele overnachtingen. Voorbereidend leeswerk sturen wij minstens een week van tevoren toe. Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Voor meer informatie en uw aanmelding kunt u een e-mail sturen naar preventie@medirisk.nl

Bekijk de pdf voor alle informatie over de masterclass