Wij verlichten de pijn van een medische claim

Waarmee kunnen wij u helpen?
terug

Als er iets misgaat bij een medische behandeling in een ziekenhuis of andere zorginstelling, dan kan dat grote gevolgen hebben voor u als patiënt of als zorgverlener. Samen met onze leden zetten wij ons dag en nacht in om het niet zover te laten komen. Bij een claim streven wij ernaar om de impact voor u als patiënt of zorgverlener zo klein mogelijk te maken. Zo verlichten wij de pijn bij een medische claim.

Voor patiënten

Voor zorgprofessionals

Over MediRisk

Over MediRisk

Medirisk is een onderlinge verzekeraar voor medische aansprakelijkheid. Wij behandelen medische claims van zorginstellingen. Dat is vaak een ziekenhuis, maar het kan ook een huisartsenpost zijn, een diagnostisch centrum of een GGZ-instelling. Zij zijn tegelijkertijd ook mede-eigenaar en bepalen mede het beleid want MediRisk is een ledenorganisatie. Samen werken wij zonder winstoogmerk maar met een grote betrokkenheid voor patiënt en zorgverlener.

Over MediRisk

Ook MediRisklid worden?

Bent u als zorginstelling benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van medische aansprakelijkheid en patiëntveiligheid? Laat het ons weten.


Samen impact verkleinen

MediRisk Platform Patiëntveiligheid

Platform Patiëntveiligheid is de plek waar MediRisk haar activiteiten bundelt op het gebied van nieuw veiligheidsdenken. Op het platform vindt u praktijkverhalen, maar ook de laatste (wetenschappelijke) publicaties, theoretische achtergronden en vooral ook trainingen en tooling voor praktische toepassing in het dagelijks werk.


Platform Patiëntveiligheid